Galerija
Posjetili smo Grab i Otok

DAN POSLIJE

IZLET – a DJECE DJECE VRTIĆA

17. listopada posjetili smo stare mlinice u susjednom naselju Grab, s ciljem upoznavanja djece s nastajanjem kruha (od zrna do kruha), kao i starih alata koji su se koristili ili se još koriste u obradi zemlje i pripremi kruha.
Istog dana posjetili smo D.Vrtić „Žabica“, Otok, gdje smo po pozivu sudjelovali u „ŽABARIJADI“ – natjecanje u skakanju žaba. Bio je to prvi direktniji susret naše djece s žabama, te je protekao u veselom raspoloženju. U „Žabarijadi“ su sudjelovala djeca vrtića i O. Škole iz Otoka te našeg vrtića. Prema pravilima natjecanja prvo mjesto osvaja par djece čija žaba skoči najviše. Na opće iznenađenje PRVO MJESTO osvojio je par djece iz našeg vrtića, i to dječak MARTIN ROGULJIĆ i djevojčica NINA JADRIĆ čiji je žabac „MARTIN“ skočio 80 cm. Za nagradu djeca su dobila slatki paket kojim su se svi zasladili.
Bio je ovo doista izvanredan izlet. Uz lijepo vrijeme, dan je bio prepun novih spoznaja i iznenađenja. Zato hvala D. Vrtiću „Žabica“ i ŠRU „Didovina“, što su nam neka od njih omogućili.